La lluna, l´únic satèl.lit natural de la terra, té una important influència en les marees i els corrents marins, però, com influeix en els sers vius?. Si volem sembrar, cal tenir en compte en quina fase es troba la lluna?. Cal mirar el calendari llunar per preparar el compost o per planificar quan ens hem de tallar els cabells?. Què hi ha de veritat i mentida?. Tractarem amb tot el rigor científic que es mereix, aquestes i moltes altres qüestions.
Participació: Mínim 6 persones; màxim 25 persones.
Durada: 90 minuts: 60 minuts d´exposició i 30 min. per preguntes i debat.
A totes les parts d’aquesta planta trobem substàncies d’important aplicació mèdica, especialment per afeccions reumàtiques, gripals, etc. Descobrirem les difererents parts i característiques d’aquest arbust, que el fan fascinant tant a nivell curatiu com per molts altres usos dels que ha estat objecte. Per a acabar mostrarem preparats de saüc.
Participació: Mínim 6 persones; màxim 25 persones.
Durada: 90 minuts: 60 minuts d´exposició i 30 min. per preguntes, mostrar productes fets del saüc i debat.
Aprendrem moltes coses al voltant d’aquest vegetal originari d’Àsia. Veurem les seves aplicacions terapèutiques, i sobretot treballarem els seus usos en agricultura ecològica. Després de la projecció explicativa, veurem les diferents aplicacions de l’oli que s’extreu d’aquest arbre.
Participació: Mínim 6 persones; màxim 25 persones.
Durada: 90 minuts: 60 minuts d´exposició i 30 min. per preguntes, mostrar productes fets amb oli de neem i debat.
Els homes i els bolets han anat evolucionant conjuntament al llarg de la vida. L´home els ha emprat com aliment, com elements guaridors, com a transformadors alimentaris... Coneixerem més coses sobre sobre el regne Fungi.
Participació: Mínim 6 persones; màxim 25 persones.
Durada: 90 minuts: 60 minuts d´exposició i 30 min. de preguntes, mostrar bolets i debat.
A totes les parts de les plantes trobem substàncies interessants, algunes d’important aplicació mèdica. La nostra dieta és molt important alhora d'evitar patologies i inclús pot servir-nos per guarir algunes malalties. Parlarem d'aliments que curen i ens fan estar més saludables.
Participació: Mínim 6 persones; màxim 25 persones.
Durada: 90 minuts: 60 minuts d´exposició i 30 min. de preguntes i de debat: la nostra alimentació és millor o pitjor que fa 50 anys?
A partir d´un power point repassarem diferents aspectes interessants d'aquest producte: origen, tipus, usos, procedència ecològica,…
Participació: Mínim 6 persones; màxim 25 persones.
Durada: 90 minuts: 60 minuts d'exposició i 30 min. per preguntes i debat.
Com ho feien antigament per saber les propietats de les plantes medicinals? Encara té vigència la teoria de les signatures ? Quins signes ens ofereixen les plantes ? Quina traducció podem fer d´aquests signes en quan a propietats medicinals? Parlarem d´aquest tema mentres ens prenem una deliciosa infusió que cadascún dels assistens triarà i prepararà.
Participació: --
Durada: 1,30 hores.
Està de moda la sostenibilitat, el respecte cap al nostre entorn i el nostre planeta terra. Però més que una moda és una necessitat, per això parlarem d´eines pràctiques per ser més sostenibles en una ciutat com Barcelona: alimentació, transport, neteja de la llar, estalvi d´aigua, alternatives al plàstic, etc.
Participació: --
Durada: 1,30 hores.